Cum fac purici pisicile care trăiesc în casă

Sănătate și protecție

9 august, 2019

Timp de citire estimat: 5 minute

Cum fac purici pisicile care trăiesc în casă


POT PISICILE DE INTERIOR SĂ FACĂ PURICI?

În ceea ce privește puricii, pisica dumneavoastră care trăiește în casă este în pericol de a fi infestată. Doar pentru că pisica dumneavoastră nu zburdă prin sălbăticie, nu înseamnă că nu poate face purici în casă.

Puricii pisicii sunt cei mai frecvenți purici care se găsesc pe pisici, câini și animale sălbatice.

Mulți oameni se gândesc că pisica lor care trăiește în casă nu poate lua purici, deci nu utilizează niciun fel de protecție împotriva puricilor. Din păcate, puricii sunt foarte buni când vine vorba de a se urca pe pisici, chiar și atunci când acestea nu ies din casă niciodată. Iată aici cinci locuri din casa dumneavoastră unde puricii pot sări rapid pe pisica dumneavoastră care trăiește în casă.


Stă culcată lângă un geam deschis

Haideți să clarificăm un lucru: plasele de țânțari nu sunt eficiente pentru purici. Puricii sunt atât de mici încât pot sări ușor prin plasă și să aterizeze pe pisica dumneavoastră, mai ales dacă geamul este la subsol sau la parter, dacă este înconjurat de iarbă înaltă sau de tufișuri, sau dacă există vreo șansă ca alte animale, precum șoareci, șobolani sau iepuri, să poată trece și lăsa în urmă ouă de purici. Se întâmplă mai des decât v-ați gândi.

Puricii nu pot zbura, dar aceștia pot sări până la 18 cm. înălțime și 33 cm. lungime. Puricii pisicii adulți își localizează gazda prin semnale vizuale și termice. Aceștia sar pe pisica dumneavoastră și își fac rapid drum spre piele pentru a se hrăni cu sânge. Corpul puricelui este mic și aplatizat, ceea ce îl ajută să alunece cu ușurință printre straturile de păr, pentru a ajunge la piele și a începe să se hrănească rapid cu sânge. Odată ce puricele ajunge la piele, acesta poate sta pe piele, se poate mișca printre firele de păr în același fel în care pisica s-ar mișca printr-o pădure: ușor și bine ascuns. Dacă pisica dumneavoastră are blana de culoare închisă, va fi foarte dificil pentru dumneavoastră să vedeți un purice.


Se joacă, se relaxează sau doarme într-o terasă închisă cu plasă de insecte

Chiar atunci când vă gândiți că pisica dumneavoastră este în siguranță, un purice sare înăuntru prin plasă și dovedește contrariul. Puricii pot fi oriunde în interiorul terasei, așteptând doar o gazdă pe care să se așeze. Puricii sunt paraziți mici, care se hrănesc cu sânge, care preferă animalele patrupede, dar dacă se ajunge la asta, se vor hrăni de la o ființă vie bipedă, precum dumneavoastră! Atunci când puricii se hrănesc pe oameni, aceștia caută pielea fină, de pe articulații sau glezne, pentru că le este mai ușor să penetreze pielea și să se hrănească.


Se plimbă pe lângă o ușă deschisă

De fiecare dată când deschideți o ușă exterioară, un purice poate intra în spațiul dumneavoastră confortabil. Este adevărat. Puricii sar pe uși deschise atunci când simt căldura, vibrația și respirația corpului, adică de fiecare dată când se deschide o ușă. Odată ce puricele a intrat înăuntru, își va găsi o gazdă pe care să se hrănească. Dacă pisica dumneavoastră care trăiește în casă nu este protejată de purici, există un risc foarte mare ca un purice să se hrănească de pe aceasta.


Interacționează cu alte animale

Alte animale, fie că trăiesc în casa dumneavoastră, fie că vă vizitează ocazional, pot aduce purici în casa dumneavoastră. În momentul în care un alt animal cu purici intră în casa dumneavoastră, puricii încep să infesteze zone din casa dumneavoastră.


Ciclul de viață al puricilor este continuu

La douăzeci și patru de ore după ce un purice adult se hrănește cu sânge, acesta va începe să depună până la 50 ouă. Acesta este un ciclu prin care trece fiecare purice femelă adultă, deci nu este niciodată doar un purice care se hrănește și depune ouă pe un animal, ci sunt mulți purici care se hrănesc și depun ouă. Ouăle sunt lipicioase la început, dar se usucă și cad de pe blană, ei bine, cam peste tot.

Imaginați-vă un câine cu purici care intră în casa dumneavoastră și se joacă cu pisica dumneavoastră – peste tot pe unde aleargă câinele, vor cădea ouă. Odată ce ouăle minuscule ajung pe podea, acestea cad în covor și în diverse locuri, unde stau până la zece zile. Apoi din acestea ecluzează larve la fel de mici, care se afundă și mai mult în covoare, mobilă și culcușuri, întrucât caută să consume excrementele de purici, care sunt fecalele puricilor. Curând acestea se transformă într-un cocon și intră în stadiul de pupă. Odată ce se transformă în purice adult, reîncepe procesul prin care acesta sare pe o gazdă și se hrănește prima dată, astfel încât să poată depune ouă. Desigur, acesta este ciclul unui singur purice. Până la urmă, acesta devine ciclul a sute de purici. Din acest motiv, puricii reprezintă o problemă odată ce pătrund în casa dumneavoastră.

pisicile primesc purici în interior

Stă culcată lângă o grămadă de rufe murdare

Acei pantaloni cu noroi pe care i-ați aruncat la murdare, sau șosetele de la meciul de fotbal de aseară care au ajuns pe podeaua din dormitor pot avea câțiva purici agățați de ele, care doar așteaptă să sară pe pisică, de îndată ce aceasta decide să doarmă puțin. Puricii arată precum bucățelele mici de murdărie, ceea ce înseamnă că teancul dumneavoastră de rufe murdare este o ascunzătoare perfectă.

În cazul în care aveți suspiciunea că pisica dumneavoastră are purici căutați imediat tratament și începeți procesul de eliminare a puricilor în toate formele (ouă, larve și pupă) din casa dumneavoastră. Procesul poate dura până la trei luni.

CUM SĂ VĂ PROTEJAȚI PISICA DE INTERIOR DE PURICI?

Cu toate că poate părea că puricii se pot strecura și pot prinde pisica dumneavoastră nepregătită, situația este departe de a fi fără speranță. Puteți discuta cu medicul dumneavoastră veterinar despre cele mai bune opțiuni pentru a vă menține pisica și protejate 24/7. Singurul lucru mai bun decât acesta este începerea tratamentului înainte ca primul purice să se strecoare în casa dumneavoastră, pentru că acesta este singurul mod în care puteți preveni începerea ciclului de viață.

RECOMANDAT

 • Cum se poate crea o casă prietenoasă pentru animalul de companie în perioada sărbătorilor

  Vi se poate părea surprinzător, însă există ceva ce prietenii dumneavoastră blănoși nu pot înțelege DELOC: sărbătorile. Indiferent dacă pe dumneavoastră sărbătorile vă fac să vă doriți să dansați, să cântați sau să vă ascundeți și să țipați, este important să rețineți că pisicile și câinii nu pot înțelege agitația. Aceștia nu înțeleg de ce…

  Citește mai mult >>

 • Cum să îngrijiți cu responsabilitate câinele sau pisica

  Imaginați-vă pentru un moment că cel mai complicat lucru pe care l-ați avea de făcut în viață ar fi să mergeți cu câinele la plimbare sau să vă asigurați că pisica dumneavoastră se urcă în copacul pentru pisici de două sau de trei ori pe zi. Îngrijirea corectă a animalului de companie presupune acțiuni care…

  Citește mai mult >>

 • 9 Boli pe care o căpușă le poate transmite într-o singură hrănire

  Căpușele sunt mici, dar răul pe care vi-l pot face dumneavoastră, câinelui, pisicii și familiei dumneavoastră este mare. Căpușele sunt paraziți care consumă sânge și deseori sunt purtătoare de bacterii și paraziți care determină boli.

  Citește mai mult >>

Posturi conexe